Общи условия

За нас

 

Настоящите условия се отнасят за уебсайта www.babas-soapery.com и търговската марка “Baba’s Soapery”. Те са собственост на:

 

Наименование на дружеството: „Химипласт Дио” ООД
Седалище и адрес на управление: с. Калековец, Стопански двор
Адрес за упражняване на дейността: с. Калековец, Стопански двор
Данни за кореспонденция: с. Калековец, Стопански двор

Лице на контакти: Лина Андреас

Телефон: 0878-999-149

Имейл: hello@babas-soapery.com

Вписване в публични регистри: ЕИК 115313685
Номер на удостоверение за администратор на личните данни: № 242362

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност: № BG115313685

 

Дружеството, което пуска продуктите на пазара, е отговорно лице по смисъла на Регламент 1223/2009 (ЕО). Всички рецептури, съдържание на сайта, фотография и дизайн материали са интелектуална собственост на „Химипласт Дио“ ООД и не могат да се пресъздават от трети страни без писмено съгласие.

 

Надзорни органи според Закона за Електронната Търговия и Закона за Защита на Потребителите:

 

Комисия за Защита на Личните Данни
Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
Телефон: (02) 940 20 46
Факс: (02) 940 36 40
Имейл: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уебсайт: www.cpdp.bg

 

Комисия за Защита на Потребителите
Адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,
Телефон: 02 / 980 25 24
Факс: 02 / 988 42 18
Гореща линия: 0700 111 22
Уебсайт: www.kzp.bg

Моля, прочети внимателно нашите условия за ползване. Те представляват обвързващо споразумение между „Химипласт Дио” ООД, наричано накратко „Дружеството”, и теб, накратко „Потребителя”.

 

Поръчки и цени

 

Потребителят може да разглежда свободно съдържанието на уебсайта www.babas-soapery.com през своя компютър, мобилен телефон или друго електронно устройство. Със зареждането на страница от уебсайта ни потребителят се съгласява с настоящите условия за ползване, както и с нашата Политика за поверителност, Информация за бисквитки и Информация за доставки и рекламации, които са неразделни части от настоящия документ.

 

Потребителят не е задължен да въвежда лични данни, за да разглежда съдържанието на уебсайта, както и детайлна информация за характеристиките на продуктите и услугите, които могат да се закупят през него. При пристъпване към поръчка потребителят има право да регистрира потребителски акаунт в уебсайта, или да поръча желаните стоки или услуги като гост.

 

При извършване на поръчка потребителят въвежда лични данни, които да послужат за обработка на поръчката, плащането и доставката. Дружеството се задължава да обработва личните данни на потребителя спрямо Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR) и да предприема необходимите мерки за сигурност.

 

При финализиране на поръчката потребителят ще може да провери крайната дължима сума за покупката на стоки и услуги включително ДДС, както и калкулация на цената на доставка за избрания от потребителя метод. Цената на доставка е приблизителна; тя се калкулира от система на трети страни и дружеството не носи отговорност за неточности в предоставената информация.

 

Плащания и доставка

 

С потвърждаването на поръчката потребителят сключва договор за покупко-продажба с дружеството, като се задължава да изплати крайната сума на дружеството по избран от потребителя метод. Дружеството от своя страна се задължава да изпрати на потребителя закупените от него стоки или да извърши уговорените услуги в упоменатия срок. За повече информация за политиката на доставка, рекламации и право на отказ, прочети тук.

 

Плащането се обработва от трети страни – доставчици на куриерски услуги, PayPal и други. При доставка през куриер на територията на Република България, дружеството използва услугата Пощенски паричен превод. Доставчикът на куриерската услуга приема плащането и издава на потребителя  Разписка за пощенски превод на стойността на изплатената сума; тази разписка е законово признат документ, който замества фискалната касова бележка.

 

Ако потребителят желае издаване на данъчна фактура, трябва да въведе информация за данните на юридическото лице при въвеждане на данните за поръчка, или да се свърже с дружеството на имейл hello@babas-soapery.com най-късно 3 календарни дни след потвърждаването на поръчката. Ако поръчката вече е изпратена към потребителя, фактурата ще бъде изпратена по имейл, с метод на плащане Пощенски паричен превод.

 

За всяка поръчка потребителят получава потвърждение на посочения от него имейл адрес.

 

Разрешаване на спорове и промяна на политиката

 

При спор, който не може да бъде решен съвместно между дружеството и потребителя, можеш да използваш сайта ОРС. Можеш също да се обърнеш към компетентните органи, техните контакти са в началото на страницата.

 

Всички продукти в онлайн магазина подлежат на актуализация. Информацията в уебсайта може да бъде променяна по всяко време, като не е задължително промените да бъдат анонсирани.

 

Последното обновление на тази политика е направено на 31.07.2020 г.